zaterdag 27 juli 2013

Bokkenpootjes ijstaart met aardbeien


Wat heb je nodig:
-drie pakken bokkepootjes
-6 eetlepels aardbeienjam
-50 gr boter (gesmolten)
-500 ml slagroom
-verse aardbeien

Bodem:
1. Neem 1 pak bokkenpootjes, verkruimel deze in een keukenmachine (of in een oude, schone theedoek)
2. Smelt de boter
3. Meng de boter, de verkruimelde bokkenpootjes en twee eetlepels aardbeienjam door elkaar.
4. Leg n bakpapiertje in een springvorm
5. Verdeel het mengsel over de bodem, egaal en je kan het even aandrukken met een lepel

Vulling:
1. Leg even 6 bokkenpootjes apart en verkruimel de overige bokkenpootjes.
2. Klop de slagroom stijf in een vetvrije beslagkom
3. Spatel nu de verkruimelde bokkenpootjes en 4 eetlepels jam door de slagroom
4. Verdeel het mengsel egaal over de bodem
5. Deel de overbleven bokkenpootjes in tweeen (over de lengte)
6. Leg ze langs de rand bovenop het slagroom mengsel
7. Laat de taart 4 uur bevriezen in de diepvries

Tips:
-serveer met verse aardbeien bovenop en een beetje poedersuiker
-lekker met n beetje likeur over de bodem gesprenkeld maar vervang dan de aardbeienjam door gemberjam

2 opmerkingen: